mandag 11. april 2016

Onsdag 6 april

del 2 i KNX intro.
Agenda programmering ETS5
Vesentlig mindre elever 10-12 stk.
Begynner med at min PC streiker, ikke bra.
Får låne en PC til en elev.
  1. Vi lager et nytt prosjekt
  2. Legger til bygningsdeler 
  3. Legger til deltagere (brytere, aktuatorer mm)

Neste samling tester vi på testkjøre programmeringen.

2 kommentarer:

  1. Har aldri tenkt på at jeg som er glad i gadgets burde ha fått installert KNX smarhus-løsning i heimen. Det å kunne styre lys, varme, dørlåser og evt også 3D-printeren med telefonen, eller kanskje med Apple watch hadde vært genialt. Synes det er rart at det er så lite prat om SMART-hus. Er det dyrt å få systemet montert i nye og gamle hus? I reklame står det at systemet er energibesparende. Har du noe tall på hvor mye en kan spare i strøm på å ettermontere SMART-hus? Det må være genialt for framtidige elektrikere at de lærer om dette. Jeg vil tro at om sider vil alle nye hus bli SMART-hus, og med mere IoT må det jo bare ta av. Lykke til med undervisningen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke noe tvil om at det er prisen som har vært bremsen, men ikke bare det, viljen å selge systemene har og er ikke helt tilstede.
      Finnes noen brukbare trådløse systemer som er super å etterinstallere, avhengig av kompleksitet og antall brytere mm så vil jeg tro at det begynner rundt 20000. Odd har jobbet med X-comfort som er et godt trådløst alternativ. Men for å si det sånn, du sparer det ikke inn på den strøm du ev sparer, men teknologiskt og det at du kan vite hva som skjer hvor du enn er, det er tøfft.

      Slett